Върховният административен съд (ВАС) отмени наредбата на вътрешния министър от 2015

...
Върховният административен съд (ВАС) отмени наредбата на вътрешния министър от 2015
Коментари Харесай

ВАС отмени наредбата, по която полицаите получават пари за безплатна храна и напитки

Върховният административен съд (ВАС) отмени наредбата на вътрешния министър от 2015 година, по която полицаите получават пари за безплатна храна и напитки, сподели инспекция на  " Лекс ".

Наредбата беше изменена за последно преди две години, когато беше изменено заглавието ѝ, само че служителят на реда Владимир Алексиев изиска тя да бъде напълно анулирана, като твърди, че още първичните претекстове към нея са били непълни, а планът на подзаконовия нормативен акт не е бил оповестен за публично разискване преди обнародването му в Държавен вестник през август 2015 година

С тази наредба се дефинират изискванията и редът, по който полицаите получават безплатна храна, чай, кафе и енергийни напитки. Право на тях имат чиновниците, които работят в по-тежки условия – в среда на йонизиращи лъчения, под влияние на биологични и химически сътрудници, звук, трептения, тежки метали, както и екипажите на кораби, водолазите, лекарите и операционните екипи в МВР-болница. Според наредбата безплатна храна и напитки се поставят и на чиновниците, които зимно време работят при междинна температура от -10 градуса, а лятото – при температура от 30 градуса.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР